nieuws

In het Radio 4 programma” Passaggio Late Night“, gepresenteerd door Lex Bohlmeijer is onze nieuwe CD de “CD VAN DE WEEK”.
Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee!

Lex Bohlmeijer Interviewt Ad Colen in 3 delen over de CD; over Tango, Lyriek en Eenvoud. De nummers Sur, Regresso Al Amor (comp. Astor Piazzolla) en En Route, gecomponeerd door Margreet worden gedraaid.

Beluister deel 1 van de uitzending over “Tango” hier.

Beluister deel 2 van de uitzending over “Lyriek” hier.

Beluister deel 3 van de uitzending over “Eenvoud” hier.

Ze werden aan elkaar voorgesteld in coronatijd. Margreet Markerink en Ad Colen. Het lag voor de hand om eens iets samen te doen, dus stapten ze in het avontuur: een cd met tango’s van eigen hand, en die van Astor Piazzolla. Veel melancholie, in verschillende gedaanten. Het ligt hem wel, Ad Colen, omdat het dicht tegen de blues aanschuurt. En uitdagend voor hem als jazzmusicus, omdat dit repertoire vraagt om meer vast te houden aan de voorgeschreven noten.

 

 

Onze eerste recensie voor “Tales of a Blue Heart”

In het juni nummer van het muziektijdschrift HEAVEN Liefde voor tijdloze muziek heeft muziekrecensent Pieter Wijnsteker een recensie geschreven over de CD “Tales of a Blue Heart”.
Wij zijn er erg blij met deze mooie recensie.

“Margreet bewijst zich vooral ook als componiste van wereldklasse”

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de volledige recensie:

TALES OF A BLUE HEART

Margreet mag dan vooral bekend zijn als tangopianiste, op TALES OF A BLUE HEART, een duoalbum met jazzsaxofonist Ad Colen, toont ze van meer markten thuis te zijn. Ze bewijst zich vooral ook als componiste van wereldklasse. Hoewel ze vier stukken van Astor Piazolla brengen, naast twee stukken van Colen zelf en wereldberoemde nummers van Bobby Troup (The meaning of the blues) en Enrique Delfino (Recuerdos de Bohemia) doen de vijf werken van Markerink zelf daar niet voor onder. Ze weten de weemoed, inherent aan tango, perfect te raken. Markerink en Colen voelen elkaar heel goed aan en weten de melangolie van tango, jazz en neoklassiek perfect aan elkaar te verbinden. Het is een welhaast symbiotisch samenspel, waardoor je geen seconde andere instrumenten mist. De lyriek van Colen en de dwingende toets van Markerink volstaan in combinatie met alle fraaie composities om de luisteraar zeventig minuten lang aan de speakers gekluisterd te luisteren.
Pieter Wijnstekers waardering 4 sterren

 

Radio interview over “Tales of a Blue Heart”

Woensdag 31 maart waren Margreet Markerink (piano) en Ad Colen (saxofoon) te gast in de studio van de CONCERTZENDER om met presentator Evert Jan Nagtegaal te praten over hun nieuwe album Tales of a Blue Heart met daarop tangomuziek die zij grotendeels zelf hebben geschreven. Daarnaast werden er een aantal nummers gedraaid.

Beluister hier het interview.


Margreet Markerink, Ad Colen
en Evert Jan Nagtegaal

 

 

Op 22 april was onze nieuwe CD “Tales of a blue heart”te beluisteren in de uitzending van Vrije Geluiden op NPO Radio 4 .Beluister de uitzending vanaf minuut 39 via deze link.
 

 

“Tales of a blue heart” is het klinkend resultaat van mijn muzikale zoektocht
met jasssaxofonist Ad Colen.

Op18 juni om 16uur is de CD presentatie.
Locatie: Marnixzaal, Domplein Utrecht.

Hier kan je er meer over lezen en de muziek beluisteren.

Studiosessies met Ad Colen

 

 

 

 

Sinds 2 jaar werk ik nu samen met saxofonist & componist Ad Colen in het project Jazz en Tango.
Hoe leuk is het nu dat wij de komende periode weer opnieuw de studio (Wisseloordstudio’s Hilversum) ingaan om nieuwe composities op te nemen.
Erg veel zin in!
We houden je op de hoogte.

Update 12 november:

De klus zit er op : 2 bijzondere dagen in Studio Wisseloord Hilversum, met Ad Colen .  Prachtig nieuwe compositeis opgenomen, waar we jullie einde 2022 of begin 2023 mee kunnen verblijden 🙂 .
Onder technische leiding van Sound engineer Chris Weeda.
Er zijn ook video opnames gemaakt door Joris Kreugel ( camera/ interview) , leuk !

CONCERTEN OP HET EILAND IŽ, KROATIË

Aansluitend op deze concerten reizen wij door naar het eiland Iž in Kroatië om daar
van 10 tot 20 augustus samen het strijkorkest van Nederland, Kroatische musici en soliste Emmy Storms verschillende concerten te geven.

 

Wil je meer weten over deze concerten, of zelfs komen kijken, neem dan contact met mij op.

Optredens Toscane en Kroatië

Deze zomer gaat Trio Tangata, uitgenodigd door de Accademia de Marco Polo,  opnieuw optreden in het sprookjesachtige kasteeldorp Querceto en in het prachtige Volterra in Toscane.

De combi van Toscane en ons spel en dans wordt weer een feest !
Trio Tangata bestaat uit Margreet Markerink, piano en composities , Jacqueline Edeling, Bandoneon en Boris Franz, contrabas.

Wij geven een concert op
– 5 augustus op Terrazzone del Castello, Quecerto
– 7 augustus samen met de dansers Willem Meul ( België) en Ximena Salazar ( Argentinië)
– 9 augustus in Volterra  –  Cortile interno della Pinacoteca civica

Organisatie Ursula Vetter & Accademia Marco Polo .
We hebben er erg veel zin in om in deze prachtige, inspirerende omgeving op te treden.

Wil je meer weten over deze concerten, of zelfs komen kijken, neem dan contact met mij op.

TRIBUTE TO ASTOR PIAZZOLLA

11 Maart 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de grote bandoneonist en componist Astor Piazzolla is geboren in Mar del Plata, vijfhonderd kilometer ten zuiden van Buenos Aires.
Als ode aan onze grote inspirator gaat Tangata zich dit jaar storten op het “ Tribute to Astor Piazzolla” project.

Omdat onze inspiratie voor tangomuziek voor een groot deel begonnen is met de liefde voor zijn muziek, zal Tangata een nieuwe voorstelling spelen, waar zijn muziek centraal staat.


Als de grenzen weer open kunnen, zijn we deze zomer o.a. eind juli op het wereldberoemde SHM festival wederom te zien!  Meer info volgt.

Jazz en Tango met Ad Colen

5 vanaf oktober 2020 is er een nieuw project en een nieuw duo ontstaan:
samen met Ad Colen verkennen wij de mogelijkheden om Jazz samen met Tango en onze eigen muziek te combineren.

Ad Colen, is een Nederlandse jazz-saxofonist, -componist en -bandleider. Colen speelde onder meer gitaar, maar koos uiteindelijk voor de saxofoon. Hij studeerde aan het conservatorium in Hilversum en studeerde in New York City bij Dick Oatts

Erg leuk ! Afgelopen maand ( maart 2021) maakten wij film en geluidsopnames, meer nieuws volgt komende weken.
M.m.v. de garage van Arjen de Jong , Utrecht
Lidy Jansen video , Jan van Rijnsoever geluid/ editing

Artist in Residence Grachtenfestival

Met onze voorstelling “de Moed om te vertrekken” mochten wij optreden tijdens het Grachtenfestival 2020 in Amsterdam.

De Moed om te vertrekken is een voorstelling van Kees Scholten (zang/acteur, Emmy Storms (viool) en Margreet Markerink  (piano).
Tijdens het festival kreeg Emmy de eervolle titel “Artist in Residence

Klik hier om de voorstelling te bekijken, deze start op 43m50s. Veel kijkplezier!

Bach meets Piazolla

In december 2020 trad ik samen met saxofoniste Aubrey Snell in het Alphense Raadhuis voor KHABBAZ Cultuurplatform op locatie met onze voorstelling Bach meets Piazolla.

In dit optreden brachten wij muziek van zowel kerkmusicus Johann Sebastian Bach (1685-1750) als componist en tango-vernieuwer Astor Piazolla (1921-1992).

Flamenco meets Tango

In het najaar van 2020 heb ik een project gedaan met Flamenco gitarist Martijn Nanninga.
In diverse optredens speelden wij eigen composities en traditionals uit de Argentijnse tango en Zuid Spaanse Flamenco.

We maakten een muzikale zoektocht: hoe kan ik een plek vinden in die tangomuziek met die rare ritmes en hoe kan Margreet overweg met mijn flamencoliederen. Dat leidde tot interessante vondsten die we graag laten horen. Daarnaast treden we ook solistisch op en brengen we bekende stukken uit eigen repertoire.”

 

 

In de zomer van 2019 reisde ik door Duitsland en Frankrijk met mijn muzikale collega vrienden, om op vele prachtige locaties op te mogen treden.

DUITSLAND
Ik heb genoten van het prachtige tournee met Tangata & Jeannine Geerts in Noord Duitsland,
Met als hoogtepunt het concert   in Hasselburg,(Schleswig Holstein Musik festival) maar ook op het Timmendorferstrand. Een geweldig “Treppenkonzert”aan de Kellersee in Eutin en tot slot:  Lübeck op een swingende tango dansavond.

 

 

 

FRANKRIJK
Fantastisch was het om vervolgens naar Parijs te vliegen en in Trancault (dichtbij Troyes)  mijn muziekcollega’s van  het Haagse strijk ensemble & Emmy Storms weer te ontmoeten. We hebben o.a. concerten gegeven in de Cathedrale van Troyes en Nogins sur la Seine.

 

CASTELNAU DES FLEURMARCON
De laatste week bracht ik door in Lagarde, Zuid-Frankrijk, in het indrukwekkende Castelnau des Fieumarcon, hier was ik op uitnodiging om een paar solo concerten te geven.  Heel bijzonder om  ook met de internationale gasten en familie van Frederic Coustols en Maria Mendonca samen muziekvoorstellingen te geven. Armeense liederen, Franse chansons, Portugese kinderliedjes,
en als meest bijzondere nieuwe avontuur: optredens met rapper Duarte (Duda Tranquilo) .
Bekijk hier een filmpje met de allerjongste : Vicente , uit Lissabon.
Vol inspiratie en met nieuwe muzikale ideeën kwam ik weer terug in Nederland met opnieuw het besef hoe muziek mensen verbindt.
OBRIGADA!